touch-illustration

Sık Sorulan Sorular

2 kulakta da kayıp varsa kesinlikle çift tarafklı cihaz kullanılmasını öneririz. Seslerin daha doğal, dengeli, net gelmesi için ve yön tayini yapılabilmesi için çift tarafklı cihaz kullanmak çok önemli bir faktördür.

TV'den gelen sesler insan sesinden farklı olarak hoparlorden, elektronik bir ortamdan geldiği için işitme cihazı olsa bile bazı durumlarda anlaşılması zor olabilir. Bu yüzden cihaz kullanıcıları için tasarlanan bir TV adaptörü var, bu aparat TV'den çıkan sesleri direkt olarak işitme cihazınıza aktarır ve rahat bir şekilde dinlenmenizi sağlar.

  • Sesi işleme hızı
  • Feedback basklımama
  • İçerisinde bulunan yardımcı programlar (tinnitus, speech rescue vb.)
  • Seslerin işlendiği kanal ve bant sayısı
  • Gürültüyü baskılayabilme özellikleri
  • Mikrofon özellikleri
  • Teknolojik platform
  • Bağlantı seçenekleri

İşitme cihazlarınızı sabah kalktığınız zaman takıp gece uyuyacağınız vakte kadar banyo-duş gibi durumlar haricinde aktif olarak kullanmanız önerilmektedir. İşitme cihazınızı kullanmadan önce kulağınızın kuru olduğundan emin olun.

Her durumda olduğu gibi işitme cihazı uygulamasında da erken tanı ve müdahale hayati değer taşımaktadır. Var olan işitme kaybınızın derecesi az bile olsa, duymanız gereken sesleri tam olarak duymamanız, gürültüde ve kalabalık ortamlardan yapılan konuşmaları anlamamanıza / kaçırmanıza neden olabilir, Tam olarak duyulmayan sesler beyin tarafından algılanmadığı için zamanla bu sesleri unutmaya başlarsınız. İleriki zamanlarda cihaz kullansanız dahi unutulan seslerin ve anlama yeteneğinin yerine konması çok zordur. Bu sebeple, işitme kaybınız ovarsa en erken zamanda işitme cihazı kullanarak bu kaybın önün geçilmeli ve sesleri tam olarak duymaya devam etmelisiniz.

Gece yatarken, duş alırken, havuz veya denize girerken, sauna-hamam vb. nemli ortamlara girerken, abdest alırken, saç kurutma makinesi vb. aletler kullanırken, MR veya tomografi çektirirken, aksi bir uyarı yok işe maden ve patlama riski olan yerlerde işitme cihazı kulaktan çıkartılmalıdır.

Yedek piller serini güneş görmeyen ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabında saklanan piller nemlenebilir, bu yüzden buzdolabında saklamayınız.

Kulak temizletmenin zararlı olduğu, çünkü bir kere temizlenen kulağında sürekli temizletilmesi gerektiği düşünülür; YANLIŞTIR. Uzman doktor gözetiminde gerçekleştirilen kulak temizliği, işitme sağlığı açısından oldukça önemlidir. Aşırı biriken kir işitme kaybına sebep olabilir. Bu nedenle kulak burun boğaz uzamnı doktor tarafından kulak temizliği önemlidir, önerilir.

İşitme kaybınızın seviyesi kullanabileceğiniz işitme cihazının tpini seçimindeki en önemli etkendir. Bunun yanı sıra kulak kanalınızın yapısı, kulağınızda akıntı olup olmadığı, estetik tercihleriniz, teknolojik tercihleriniz, ekonomik kaygılarınız, sosyal yaşantınızın yoğunluğu ve el becerilerinizin durumu göz önünde bulundurularak seçin yapılır.

En iyi cihaz kullanıcıya en çok fayda sağlayan, işitme kalitesine bağlı olarak yaşam kalitesinide arttıran cihazdır. Odyoloji-odyometri uzmanları tarafından yapılacak detaylı bir tetkik sonrası denenecek farklı modellerdeki işitme cihazlarında en çok fayda sağlanan model tercih edilmelidir.

Genelde işitme cihazına alışma döneme 8 ile 12 hafta sürmektedir. Bu dönemde önemli olan dişarıdan gelen seslere alışmak, seslere intibak etmek ve yönlerini belirlemektir. bu müddetin bitiminden sonra kelimelerin alıglanması ve gelen seslere alışma dönemi başlar.

Oldukça yaygın olarak duyduğumuz bu bilgi kesinlikle yanlıştır, bir hurafedir. Kulak ve anlamayı sağlayan beynimiz, işitme cihazı kullanılmadığında tembelleşir ve özelliklerini yitirir. Kullağımızı ve beynimizi devamlı aktif halde tutabilmek için tek çözüm ektramızda olan tüm sesleri duymaya devam etmektir.